Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi

ÖNEMLİ !!! Akdeniz Üniversitesi Antivirüs Sistemi
Değerli Akdeniz Üniversitesi Mensupları,

Son yıllarda dünyada hatta bilhassa ülkemizde bilişim sistemlerine yapılan ataklar, bilgi hırsızlığı, başkasının bilgisayarı üzerinden işlem yaptırma vs gibi birçok saldırıya ilişikin olay yaşanmaktadır. CryptoLocker virisü ve 12 Mayıs 2017 tarihinde duyurulan ve çok tehlikeli olanWanna Cry virüsü bunlara örnek verilebilir.

Akdeniz Üniversitesi ağındaki tüm bilgisayarları zararlı yazılımlara ve saldırılara karşı korumak için lisanslı ESET Endpoint Security Programı lisanslı olarak satın alınmıştır. Bu program için 2 sunucu hizmet vermektedir. Sunuculardan 1 tanesi Rektörlük Akademik ve İdari birimleri için, diğeri de Akdeniz Üniversitesi Hastanesi için kurulmuştur. Ancak Virüslerden ve saldırılardan korunmak için lisansını aldığımız ESET Endpoint Security Programını birçok kullanıcımızın kullanmadığı da bilinmektedir. Bu program virüs, trojen, ajan program ve saldırı gibi tehlikelerden bilgisayarınızı korumak için birçok yöntem kullanmaktadır. Bilgisayarınıza kullanmak için lisanssız yüklediğiniz zararlı yazılımlar ve bu yazılımın crack’leri ile bulaşan tehlikelere karşı da koruma sağlamaktadır. Crack’leri kullanamamak gibi bir gerekçe ile ESET Endpoint Security Programının kullanılmak istenmemesi gibi geri dönüşler alınmıştır. Bu veya başka bir sebepten dolayı ESET Endpoint Security Programını kullanmayarak gerek Akdeniz Üniversitesi ağını tehlikeye sokmak ve bunun dışında doğabilecek durumlardan o bilgisayarı kullanan personelimiz sorumlu olacaktır.

ESET Türkiye ile görüşülmüş olup Üniversitemizde şuan kullanılan ESET Endpoint Security 6versiyonunu kullanan bilgisayarların Wanna Cry ve CryptoLocker virüslerinin şuanki versiyonlarına karşı gerekli önlemlerin alındığını bilgisi tarafımıza iletilmiştir. ESET Türkiye’nin bu konu ile ilgili duyurusunu aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

ESET Endpoint Security Programını Bilgisayarınıza kurabilmek için aşağıdaki linkler kullanılmaktadır.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Akademik ve İdari birimleri

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi

ESET Endpoint Security Programı bilgisayarlara kurulduktan sonra tüm ayarları sunucudan alacağı için kullanıcının güncelleme, tarama ve herhangi bir ayar yapmasına gerek yoktur.

Akdeniz Üniversitesi ağına bağlanan her bilgisayarın üzerinde ESET Endpoint Security Programının kurulu olması Üniversitemizde Bilgi İşlem Sistemlerinde güvenlik açığı oluşumunu engellemesi açısından büyük önem taşımaktadır.
Tüm personelin bu konuda gerekli önlemleri almasını önemle rica ederiz.

Konu ile ilgili olarak rastladığınız problem, veya herhangi olumsuz bir durumda Rektörlük Akademik ve İdari birimleri destek@akdeniz.edu.tr  adresine eposta yazabiliriniz veya Bilgi İşlemi arayabilirler.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Personeli ise, Hastanemiz Bilgi İşlem Teknik servisi 6372 / 2030 / 2031 / 2032 / 2033 / 2034 numaralarından arayabilirler.
.
Bilgi ve Destek için :